1.Przy włączaniu biegu wstecznego gdy auto nie porusza sie czasem zazgrzyta mi skrzynia a gdy auto sie porusza lekko to praktycznie zawsze. ogólnie to muszę go wrzucać z "wyczuciem" bo ciężko wchodzi Tarcza docisk i łożysko oporowe są nówki. Co może być tego przyczyna?
2. Po nocy czasem dość długo muszę kręcić żeby mi zapalił a dwa razy zdarzyło mi sie ze za pierwszym nie odpalił Odczułem jeszcze jakby jakieś uderzenie, mocne drganie gdy silnik już zaskakuje. Akumulator ma jakieś pól roku ale może wymaga naładowania? Motor sie kończy?
witam. mam ten sam problem z skrzynią wrzucam wsteczny i zgrzyta, odpowietrzyłem sprzęgło na wysprzęgniku i przez chwile było lepiej , ale potem ponownie wsteczny wskakiwał z oporem i zgrzytem.czasami był problem z wrzuceniem 3 biegu. nie wiem co robić doprowadza mnie to do szału.
Witam!Mam to samo,problem z 3 biegiem jest tylko w dłuższych trasach,szcególnie wtedy,gdy mocniej przeciągnę na 2! Dziwne bo na zimnym silniku i krótszych trasach wchodzi idealnie!Jak ktoś to przerabiał to proszę o wskazówki!
No różne skrzynie miałyby tą samą wadę fabryczną? Wydaje mi się że ktoś musiał katować auto kiedyś, albo biegi zmieniać jak w traktorze i synchronizatory nie powyrabiały.
A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
------------------------------------------------- Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Witam, ja również mam problemy jak wrzucam bieg wsteczny, prawie zawsze zgrzyta! Ale jak kilka razy po pompuje sprzęgłem tzn. kilka razy wcisnę to mogę włączyć wsteczny bez zgrzytu. Czasami tez zauważyłem ze poszczególne biegi ciężko wchodzą. Kilka dni temu profilaktycznie odpowietrzyłem sprzęgło myśląc że może coś pomoże. Dodam jeszcze że wysprzęglik wymieniłem przy przebiegu około 60tyś (teraz moja Suka ma 98500, rok produkcji 10.2009).
Macie jakiś pomysły co z tym fantem zrobić? strasznie mnie denerwuje :x
Nigdy nie jest za późno na odgrzanie kotlecika :P to w ramach odgrzania,odpowiem co było przyczyną u mnie
W moim przypadku winna była kończące się tarcza sprzęgła.
Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz jak pomogłem to daj punkcik sprzęgło od G 60
Zanim wrzucicie wsteczny włacznie 2 i dopiero wsteczny,w seacie to zawsze działało .
Ale to nie chodzi oto,aby kombinować,po prostu trzeba zmienić sprzęgiełko,lub zajrzeć do niego.
Mi padło ostatnio sprzęgło,przejechałem na nim 60 tyś.szlak trafił docisk.
Nie pij za kierownicą. Stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz jak pomogłem to daj punkcik sprzęgło od G 60
Komentarz